Wednesday, May 20, 2009




Boleh dijadikan cerita......cream puff ni amatttt digemari oleh ahli keluarga saya sendiri. Pertama kali saya berjaya menghasilkan Cream Puff ni,apa yang saya terfikirkan ialah: boleh ke keluarga terima kuih ni,sebab biasalah kuih ni lebih dikenali di negara luar dengan gelaran Choux Pastry, namun setelah meraka rasa, alhamdulillah,,keluarga amat menggemarinya terutama sekali abah. Suka sangat, pantang setiap kali saya buat ,tentu dia akan suruh simpan dalam 10 biji untuk diberi kepada sahabat-sahabat dia, jiran-jiran.Setahu saya, abah bukanlah seorang yang mudah memuji sesuatu makanan, sepajang saya masak di rumah, masakan untuk hari raya, masakan lauk pauk untuk sekeluarga setiap hari, rumah terbuka, kek, kuih, biskut raya, abah pasti akan suruh masak lagi setiap tahun...seperti Kuah Kacang - untuk nasi impit, Almond London dan Mazola adalah sesuatu yang wajib...berulang2 kali disebutnya 'sedap'....:)..dan kali ni Cream Puff pula menjadi pilihannya...dan paling terharu,,sahabat karib dia amat gemar makan Cream Puff ni,,hingga berjaya memujuk abahku untuk membelikan Oven (macam chef2 guna tu) untuk anak nya...sbb meraka juga tahu yang saya ni amat minat dalam bidang memasak dan pastry :)
















1 comment:

  1. kesedapan yang teramat sgt...skali pandang hati terpikat..smpikan termimpi2 indah dgn cream puff...(bila lah aku nak wat lg)hhhihihi

    ReplyDelete